Jag brukar för det mesta vara rätt glad. Har en rätt stark livsgläjde och har sällan långt till skratt. Senaste dagarna har den dock försvunnit mer och mer. Vart tog den vägen? Det är ju inte något speciellt som hänt, utan jag är bara lite allmänt nere. Vinterdepression på väg? Ska försöka ladda med med D-vitaminer, C-vitaminer och antioxidanter. Förhoppningsvis ska det väl hjälpa litegrann. För så här orkar jag ju inte ha det! 
 
Lite piggare och gladare blev jag dock efter dagens träning. Fanns inget spinningpass som funkade helt optimalt med mina tider, så jag satte mig helt enkelt på en motionscykel och trampade på all by myself. Skönt att få svettas! Samtidigt som jag är helt död efteråt känns det inte riktigt som att jag tränat "på riktigt" när jag inte tränat styrketräning. Jag är helt enkelt en styrketräningsbrud inside out! 
 
För att orka med lite kvällsplugg! 
 
Celsius, Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,
Igårkväll var jag inte alls motiverad till att träna. Efter en lång dags pluggande ville jag helst bara krypa ihop i Rasmus famn och somna tidigt. Men istället for vi till gymmet tillsammans! Han tränade ben och jag tränade biceps och triceps. Efter ett tag kom jag igång och då gick det ju hur bra som helst! 
 
Gårdagens pass:
* Pushdowns
* French press
* Skivstångscurls
* Sittande hantelcurls
* Hammercurls
* Scottcurls
* Tricepsmaskin
* Kickbacks
 
Mina armar var helt slutkörda efteråt! Det var längesen jag körde ett helt pass för endast armarna. Det blir oftast bara nån övning på slutet av annan. Typ bröst och rygg. Men nu kände jag att lite mer fokus på dem behövdes! Jag har kommit fram till ett nytt veckoschema som jag testar i veckan. Känns det bra fortsätter jag med det. 
 
Så här är det nya upplägget:
Måndag: Bröst, axlar
Tisdag: Biceps, triceps
Onsdag: Spinning (aktiv vila)
Torsdag: Ben
Fredag: Bröst, axlar
Lördag: Vila
Söndag: Rygg, biceps
 
Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,
För ett par dagar sedan bakade jag lite healthy gofika igen. Denna gång fick det bli bananchokladmuffins ala LCHF. Eller jaa, nästan - om man bortser från bananen. Gott att ha som tillbehör till ett mellanmål eller kvällsfika. Eller varför inte till kaffet efter middagen?
 
En fördel med att baka LCHF tycker jag är att det blir mycket mer mättande än "vanligt" fika på grund av att man har mycket fett istället för kolhydrater. Dessutom hålls blodsockernivån på en betydligt stabilare nivå och man slipper sockerkickar, insulinpåslag och blodsockernedgången som gör att man kan bli sugen på mer sötsaker. 
 
 
  
Det här behöver du: 
* 1 dl äggvita
* 1 dl sötningsströ
* 100 gr lättkvarg
* 1 dl kokosmjöl
* 2 tsk bakpulver
* 0.75 dl lättmjölk
* 1 banan
* 4 msk kakao
 
 
Gör så här: 
Vispa äggvita och sötningsströ hårt och tillsätt sedan de andra ingredienserna. Blanda bakpluvret med mjölet innan du rör ihop med resten av smeten. Mosa en banan (skippa den om du kör strikt LCHF, blir nog lika gott ändå!) och tillsätt till sist kakao. Jag vet inte om jag tog exakt 4 matskedar eftersom jag bara höftade, men nånstans däromkring i alla fall. 
  
Gräddning: 
Mitten av ugnen, 200 grader, ca 30 min. (Känn efter med sticka lite då och då, de får gärna vara liiite kladdiga, men inte rinniga).
Baka sockerfritt, Emmanyymaan, Emmas träningsblogg, LCHF, LCHF-muffins, LCHF-tips, Nyttiga bakverk,