När man har mycket att göra men ändå är baksugen är ju kladdkaka helt underbart! Det går snabbt att fixa ihop och har kort gräddningstid. Det gör ju också att det är ett bra alternativ när det där enorma chokladsuget sätter in ;) 
 
I helgen fixade jag ihop en god kladdkaka och utgick från det här receptet. Lite ändringar blev det dock! Bakar sällan exakt samma sak två gånger nämligen. Tycker om att testa olika varianter. 
 
 
Det här behöver du:
* 2 ägg
* 3 äggvitor
* 2 dl sötningsströ
* 1 dl bakepro
* 3 msk kakao
* 1 tsk bakpulver
* 1 krm äkta vaniljpulver
* 1 nypa salt
* 150 gr lättkvarg
* 3 msk jordnötssmör
 
Gör så här: 
Vispa ägg, äggvitor och sötningsströ vitt och poröst. Tillsätt de torra ingridenserna och rör försiktigt. Sedan rör du ner kvargen och jordnötssmöret. Jag använder ett jordnötssmör som är utan salt och socker. Bara mixade jordnötter helt enkelt! 
 
Gräddning:
Gräddas på 200 grader i 10-15 min. 
 
Äts tillsammans med vaniljkaseinfluff! 
Baka nyttigt, Emmanyymaan, Emmas träningsblogg, Nyttig kladdkaka, Nyttiga recept,
Jag har knappt hunnit vara hemma något idag! Först indoor walking med Pauline (har aktiv vila idag, så indoor är det enda som tränats!), sedan tentaplugg med Emma, Agnes och Mathilda och därefter direkt vidare till svärmor för söndagsmiddag. Nu har jag landat hemma och ska plugga en stund till. Om hjärnan orkar ta in något mer vill säga. Känner att bloggandet inte varit på topp idag, men det kommer upp ett gott recept senare ikväll i alla fall! 
 
 
Instabild från tidigare idag! 
Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,
Under förmiddagen var jag och Pauline på indoor walking. Jag har inte varit på ett sådant pass sedan i våras. Riktigt skönt! 
 
Jag är ju utbildad indoor walking-instruktör. Jag gick en utbildning i våras och belv erbjuden jobb på IKSU, men blev tvungen att tack nej eftersom jag redan hade jobb i Piteå under sommaren. Sen skadade jag foten och kunde inte köra indoor. Men nu funkar det! Det gick över förväntan. Tror minsann att jag ska prata med Elvira och säga att jag vill börja instruera nu! :) 
 
 
 
 
 
Emmanyymaan, Emmas träningsblogg, Indoor walking,