Jag har varit ute och åkt skidor idag igen. Jag måste erkänna att jag är lite frälst. Än så länge är jag ungefär världens sämsta skidåkare och det går helt ärligt saktare att åka än att gå ibland. Men det är kul! Och det är skönt. Att vara ute i friska luften är något som jag verkligen uppskattar. Det är ju bland annat därför jag älskar mina morgonpromenader också. Skidåkningen är inget jag nånsin kommer att satsa på, men det är otroligt härligt att kunna åka en runda när jag är uppe i Älvsbyn. 
 
Idag åkte jag 3,7 km. Längre än igår i alla fall. Och jag hade gärna hållt på ett tag till om det inte varit för all träningsvärk. Jag känner av insida lår väldigt mycket. Jag vet inte om det är från gårdagens skidåkning eller dagens benpass. En kombination kanske? Jag använder ju musklerna på ett annat sätt, så det är inte så konstigt att det känns. Stakningen gick också lite sisådär idag på grund av träningsvärk i ryggen från gårdagens ryggpass, men så fort cirkulationen kommit igång gick det bättre. Och trots lite träningsvärk här och där så tog jag mig runt med ett leende på läpparna. 
 
Jag åkte med mamma idag! 
 
Emmanyymaan, Emmas träningsblogg, Älvsbyn,
Idag har jag tränat helt själv. Jag älskar att träna med andra, men ibland behöver jag lite Emmatid också, vilket det inte blir alltför mycket av nu när jag är uppe hos föräldrarna. Ett gympass var allt jag behövde för att få energi till att vara social resten av dagen. Och ett bra benpass blev det! Riktigt bra! 
 
Jag brukar alltid försöka få till ett benpass när jag är i Älvsbyn. Varför? Jag älskar benpressen där. Gammal och lite mer hardcore än de som finns på IKSU. Och dessutom riktigt skön. Något som jag dock saknar är powerrack. Utan en sådan kör jag helt enkelt inte fria böj, men det blev ju många andra bra övningar idag. 
 
Dagens pass: 
Benpress
Utfall
Lårcurl
Jägarvila
Plankan
Benspark
Ländryggsmaskin
 
Jag arbetade med både triset och superset. Lårcurl, jägarvila och plankan kördes i triset och därefter supersetade jag bensparken och ländryggsmaskinen. Jobbigt men underbart! 
 
Nyduschad och redo för dagen! 
Actic, Emmanyymaan, Emmas träningsblogg, IKSU, Älvsbyn,
 
Ibland är livet bara sååå härligt. Har haft en supertrevlig kväll i Kanis med familjen. Där åkte jag först längdskidor med pappa och lillebror. Brorsan är elitskidskytt och jag åkte lika snabbt som honom. Eller inte. Han hjälpte och peppade i alla fall. Jag tyckte betydligt bättre om uppförsbackar än nedförsbackar. Hur läskigt som helst när det går så där fort! Jag åkte bara 2,5 km eftersom jag inte ville riskera mer benhinneproblem. Det gick bra. PB i tid också. Har säkert halverat min tid sen senast (för typ 5 år sedan)
 
Sedan bytte jag till slalomskidor. Det blev ett par åk i backen med mamma och minstasyster. Brorsan hängde också med på sista åket. På längdskidor. Har jag sagt att han är galen? Hur som helst så är det otroligt härligt att ha en sån aktiv familj. Älskar att vistas utomhus! 
Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,