Jag antar att många någon gång har överätit. Sedan ångrat sig och kanske tröstätit lite till för att dagen ändå är förstörd? När man känner sig nere på grund av olika anledningar (kanske bland annat för att man ätit för mycket och känner sig tjock?) och mer mat/sötsaker gör att man tillfälligt kan må lite bättre igen. För många kan detta vara tillfälligt och man kan återgå till sitt normala ätande dagen efter. För andra är det inte lika lätt. 
 
Jag startade TVn när jag kom hem från gymmet och precis då började en väldigt fängslande dokumentär om matmissbruk. Den handlade om Storbritanniens fetaste kvinna Sharon som efter en magsäcksoperation svälte sig själv till döds. Fruktansvärt! Hennes matmissbruk hade gått så långt att hon inte lämnat sitt hem på 10 år förutom en del sjukhusbesök. 
 
 
Man kan bli matmissbrukare på samma sätt som man kan bli beroende av annat. Till exempel alkohol, nikotin och sex. Missbruk är aldrig bra och det är svårt att ta sig ut från det. På många sätt tror jag att det är svårare att bli frisk från ett matmissbruk än från alkoholism eftersom man behöver mat för att överleva och det är betydligt mer tillgängligt. Har man varit alkoholist är det "bara" att avstå från alkohol, men äta behöver man göra för att överleva. Visst, man kan ändra sina matvanor men hur lätt är det när man ätit på helt fel sätt hela livet? Och man känner att det enda man mår bra av är sötsaker? När hela livet kretsar kring det? 
 
Sjukt att det ska behöva så här långt. Fetma är idag en ökande folksjukdom. Idag har de flesta koll på vad de bör och inte bör äta, men det finns så många ohälsosamma lättillgängliga alternativ i matbutikerna som kan vara svåra att motstå. Att äta sådant någon gång spelar ingen större roll, det är när det blir ett beroende som det är farligt. En ond cirkel som till slut utvecklas till en sjukdom. Matmissbruk.
 
Vad tycker ni om detta? 
Emma Nyman, Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,
Idag fick det bli ett kvällspass på gymmet. Jag tränade rygg med fokus på bredd och sedan blev det även ett par övningar för baksida axlar. Ibland tycker jag att det kan vara lite knepigt att få till den där helgrymma kontakten med latsen, men idag gick det alldeles utmärkt! Bästa ryggpasset på länge! 
 
Dagens pass: 
Marklyft
Breda latsdrag
Smala latsdrag
Latsdrag i CC
Framåtlutade sidolyft
Latsmaskin
Omvänd pecdec
 
När jag tränat klart gick jag hem och fixade en otroligt god efterträningsmåltid. Proteingröt toppad med blåbär, kalorifri chokladsås, cashewnötter, berberies och kokosflakes. Proteiner, kolhydrater och braiga fetter. Perfekt efter träningen! 
 
 
Ekologiskt, Emma Nyman, Emmanyymaan,
Vi har spenderat dagen på stan med svärmor och svägerskan. Jag har undvikit alla butiker som har sommarrea. Det är så lätt hänt att jag hittar något klädesplagg för 50 kr som jag egentligen inte behöver. Bättre att lägga de pengarna på sparkontot då! Vill ju kunna köpa en bostadsrätt här i framtiden och varje krona är en början till en miljon ;) 
 
 
Jag blev glad när jag såg bilden ovan. Det syns ju att jag börjat få lite bröstmuskler! Jag har för små bröst för att det ska bli någon klyfta överhuvudtaget. Det positiva med det är ju att det syns mycket tydligare att musklerna växer! Jag vet att vissa anser att det kan se okvinnligt ut att ha större bröstmuskler än bröst, men det är faktiskt inget jag bryr mig om. Jag har ju kurvor på andra ställen!