Jag vågar påstå att 2012 varit mitt bästa år hittills. Både träningsmässigt och i privatlivet. Både fysiskt och psykiskt. Jag är nöjd och tänkte ge er en kort tillbakablick på det år som gått. Imorgon börjar ett nytt år där vi själva kan välja att anta nya utmaningar och sträva efter nya mål. Eller kanske helt enkelt fortsätta livet precis som det är om man är tillfreds med sin tillvaro?
 
Nu funderar jag över vad som egentligen varit allra bäst under 2012. Träningsmässigt är detta mitt första år mer lite fler mål. Tidigare har jag tränat mer på måfå, styrketränat mer på maskiner och gått på fler gruppass. Nu har jag ett mål och har större delen av året tränat tung styrketräning. Jag hittat min väg och den ska jag fortsätta följa.
 
 
Det bästa träningsminnet 2012? När jag klarade 50 kg i bänkpress. Jag har visserligen tagit 52,5 kg också, men 50 kg kändes ändå liiiite bättre eftersom det är ett jämnt tal och en magisk gräns för många tjejer (ungefär på samma sätt som 100 kg är det för killar). Jag har många fina träningsminnen, men detta toppar nog de flesta.
 
Årets formtopp var under juni. Jag testade för första gången att deffa under våren. Jag gick ner 10 kg och trivdes bra med formen jag hade då. Denna deff var ju lite av en "testdeff" för att jag precis börjat få lite tävlingsplaner och ville se hur kroppen skulle reagera på en deff, samt för att lättare kunna se vilka muskler jag behöver prioritera för en jämnare symmetri.
 
 
 
Jag har en bättre balans än någonsin gällande kost och träning. Det känns som att jag hittat min väg till 95%. De där sista procenten kommer väl förhoppningsvis under 2013!
 
Privat mår jag bättre än nånsin. Jag har aldrig nånsin varit utan vänner, men jag har fått fler och närmare vänner och utökat min umgängeskrets, vilket såklart känns underbart! Det allra bästa som hänt i mitt privatliv är att jag och Rasmus blivit tillsammans (vi var officiellt tillsammans på Alla hjärtans dag) och att vi flyttat ihop. Det hade jag inte trott när detta år började! Eller jaa, kanske att vi skulle bli tillsammans eftersom det var på gång redan då, men mycket var väldigt ovisst. Vi inledde faktiskt 2012 med ett prata i telefon med varandra under tolvslaget. Inte illa! Ikväll blir det dock pussar istället, haha.
 
Med det tackar jag 2012 för allt detta år har gett mig och blickar framåt. Jag ska inte ha några nyårslöften, men en del träningsmål. Dessa får ni ta del av imorgon! GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,
 
Jag har inte tränat sedan i torsdags. Det känns som en och en halv evighet. Från början var jag inte träningssugen eftersom jag var för förkyld för att ens tänka på träning. Nu börjar suget komma tillbaka allt mer och jag är ju så¨pass frisk att jag fungerar i övrigt, men träning vågar jag mig inte på riktigt än.
 
Vet ni vad jag drömde om inatt? Bänkpress och plyometriska armhävningar. Jag hoppas på att kunna träna imorgon. Det känns inte som någon omöjlighet!
 
 
Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,
 
Uppdateringen här är verkligen inte på topp. Senaste veckan har jag fullt upp med julfirande och umgänge med släkt och vänner och nu är vi precis nyinflyttade i en ny lägenhet på Carlshem. Igår bar vi kartonger och möbler hela dagen och hade hjälp av Jenny och Ludde. Praktiskt med två starka karlar och jag och Jenny är ju starka vi också (Träningstjejer ska man inte underskatta!) så allt gick rätt snabbt och smidigt. 
 
Igårkväll började vi packa upp grejer, vilket vi också gjort hela dagen idag. Helt sjukt hur mycket grejer vi har! Och extra mycket känns det ju nu när vi inte har hunnit sätta upp några hyllor. Svårt att placera ut prydnader och sånt då. Någon gång efter nyår kommer dock mina föräldrar ner hit en sväng. Jag och mamma ska städa gamla lägenheten och pappa tar med en slagborr så att vi kan få upp lite hyllor här. Knepigt att göra själv när vi har betongväggar och bara vanliga skruvmejslar. Hur som helst så stormtrivs jag redan här! 
 
Jag är fortfarande lite förkyld, men det är helt klart bättre nu! Det är väl både en för- och nackdel att jag är så pass risig att jag inte kan träna. Jag hade ju siktet inställt på att ta 55 kg i bänk innan nyår, men det blir ju tyvärr inte så. Men att jag inte kan träna gör ju att jag kan ha fullt fokus på att packa upp flyttkartonger och så hoppas jag att jag ska vara back on track på gymmet om ett par dagar. Längtar! Jag har roliga träningsmål för år 2013 som jag ska skriva ner i ett inlägg. Dyker säkert upp på nyårsdagen så ni får kika in här dåom ni är nyfikna. Och imorgon kommer en klassisk utvärdering av 2012! 
Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,