Jag bakade ju en chokladkaka igår och den blev faktiskt riktigt god! Ungefär som en nyttig variant av kärleksmums. Hur grymt? Och med ett näringsinnehåll som gör att den fungerar utmärkt till att komplettera frukost eller mellanmål. Eller så äter man den helt enkelt istället för vanligt fika.
 
Det här behöver du:
* 240 gr kikärtor
* 4 msk kakao
* 1/2 dl sötningsströ
* 25 gr jordnötssmör
* 1 ägg
* 1 äggvita
* 1 liten banan
* 100 gr lättkvarg
* 1/2 dl bakepro
* 2 tsk bakpulver
* Riven kokos
 
Gör så här:
Skölj och mixa kikärtorna och blanda sedan i resten (förutom kokosen som är till garnering). Blanda ihop de torra ingridienserna (bakepro och bakpulver) för sig innan du rör ihop allt tillsammans. Häll ut i en bakplåtsklädd form (ca 20 x 20 cm) och strö över riven kokos i valfri mängd!
 
Jag har fått frågor om ifall det verkligen kan bli gott när man bakar med kikärtor. Jag kan meddela att även jag var väldigt skeptisk från början, men jag valde att testa ett recept i våras och märkte att det funkade riktigt bra! Det ger en härlig konsistens till kakorna och jag tycker inte att det smakar mycket kikärtor, utan de andra ingridienserna tar lätt över. Våga testa!
 
Gräddning:
200 grader i ca 20 min.
 


 
 
 
Baka sockerfritt, Nyttig chokladkaka, Nyttig kladdkaka,

Kommentera

Publiceras ej