Jag tycker om att experimentera med kosten och framförallt gillar jag utmaningar. För några veckor sedan började jag ju med periodisk fasta och har sedan dess kört på 16:8. Det var tufft från början, men börjar kännas lite föör lätt nu. Jag vill ju ha en utmaning! Och jag tycker om att experimentera. I samband med att 5:2 fått så stort genomslag känner jag att jag måste testa det också. Bara för att se hur det är. Om jag ska ge andra råd om kost vill jag ju ha egna erfarenheter och inte bara ge tips hit och dit utan att veta vad jag pratar om.

Efter att ha läst på en annan träningsblogg att en tjej kört 5:2 ett par veckor och fick till de allra bästa träningspassen på fastedagarna bestämde jag mig för att börja idag. Om det är något som kan göra att min träning går ÄNNU bättre än den gör i nuläget.. jaa, då är det ju värt ett försök!

Dock ska jag vara lite knepig med mig själv. Jag ska fortsätta med 16:8 och SAMTIDIGT köra 5:2. Det innebär alltså att jag ligger på 600 kcal 2 dagar i veckan (egentligen är 600 det som rekommenderas för män, men jag ser mig mer som man när det kommer till muskelmassa och fysisk aktivitet, haha), 4 dagar kör jag bara på som vanligt med 16:8 och så behåller jag mina helt fria dagar på lördagar. På lördagar får jag alltså äta precis när som helst under dygnet.

Hittade en sån här på extrapris idag och blev tvungen att testa! 
Lite skum, men helt klart bra substitut för choklad och bra att ha till hands under fastedagarna! 

Jag gör inte detta som någon slags deff. Jag gör det för att testa och för att förhoppningsvis få lite bättre träningsresultat. Jag räknar bara kalorier på fastedagarna och i övrigt äter jag ALLT. Utom socker då. Det ska jag ju vara utan fram till jul. Men alla dagar utom fastedagarna ska jag ligga på kaloribalans och på lördagar lär jag ligga på överskott. 

Låter det krångligt? Det är inte så krångligt egentligen, men en utmaning blir det! Idag har jag min första fastedag och har hittills bara ätit 327 kcal. Det har funkat riktigt bra faktiskt och det var faktiskt svårare att börja med 16:8 än 5:2. Men jag är sugen på dagens sista måltid, proteinfluff, som ska fixas när jag är klar att tvätta och diska. 

Kalorisnål proteinpannkaka till middag! 

Emma Nyman, Emmanyymaan, Emmas träningsblogg, Periodisk fasta,

6 kommentarer

Jossan

26 Aug 2013 21:56

Wohoo jag hade rätt!! ;)
jag provade proteinfluff för första gången ikväll! Gott och grymt mättande! När du gör det en vanlig kväll, äter du bara det som det är eller brukar du ha ngt till? :)
Kram

Emmas träningsblogg

27 Aug 2013 08:51

Jossan: Haha, jaa! :D Vad kul att du äntligen testat proteinfluff! Ibland äter jag det bara som det är, men ofta vill jag ha något till.. Igår hade jag hallon till, ibland har jag typ nötter eller granola :) Men har man en god smak går det ju utmärkt att äta fluffet som det är!

Emma

27 Aug 2013 12:32

Oj, jag visste inte att 5:2 var något man höll på med även när man tränar. Haha. Pratade med en kompis pappa som precis börjat med den dieten, eftersom han har högt kolesterol och blodtryck. Där ser man. Haha. Spännande att se vad du får för resultat. Lycka till!

Sv. Känns som att jag var i närheten av utbränd. Så lite semester var nog precis vad jag behövde. :) Och vad gäller träningspass känns det som att det är bra att få riktigt tunga pass ibland, man brukar liksom bli starkare av det :)

Jag vill absolut komma o hälsa på någon gång, och det kommer jag att göra. Lovar! :)
Haha, jag vet. Det är ju sådär i början. Man vet ingenting, och vågar inte riktigt chansa när man ska handla. Man vill ju inte behöva gå världens omväg med en massa matkassar :) Men, det brukar gå rätt snabbt att komma in i det o hitta nya rutiner osv :)

Skönt att du klarar av att äta mer vad du känner för utan att överäta :) Då har man kommit långt. Just att inte behöva tänka, utan att bara äta. Det är underbart det :D

Hoppas du haft en härlig vecka och en fin helg! Kramkram

Emmas träningsblogg

27 Aug 2013 19:02

Emma: Det känns ju som att majoriteten som kör 5:2 är medelålders kvinnor som inte orkar träna och vill gå ner i vikt.. Men det går att kombinera med träning! Dock inget som jag skulle välja att göra hela livet, utan typ två veckor ;)

Usch, så jobbigt! Skönt att du kunnat ha semester. Känner du dig tillräckligt utvilad för att börja om nu då?

Haha, precis! Ska utforska bostadsområdet mer så fort min fot blir bra! Just nu har jag jätteont i ena foten trots att jag inte sprungit på ett par veckor och inte promenerar mer än vardagsmotion till gymmet och butiker och sånt. Längtar efter att kunna ta långa höstpromenader och se lära mig omgivningen!

Tack detsamma! Kram! :)

Katarina

31 Aug 2013 19:37

Ååå vad spännande kul att du ger lite bra tips på mat oxå😃
Tänkte oxå köra 5.2 och även 16/8. är lite osäker på det men du verkar ju ha koll så jag fäljer dig med spänning. Jag tränar en hel del vill gärna gå ner 😳10 kg så nu kööör vi. En fråga bara, unnar du dig godis o sånt på lördagar? För det var väl bara på lördagar du kunde äta hur du ville va? Ok
Lycka till😄 Katarina

Katarina

31 Aug 2013 19:37

Ååå vad spännande kul att du ger lite bra tips på mat oxå😃
Tänkte oxå köra 5.2 och även 16/8. är lite osäker på det men du verkar ju ha koll så jag fäljer dig med spänning. Jag tränar en hel del vill gärna gå ner 😳10 kg så nu kööör vi. En fråga bara, unnar du dig godis o sånt på lördagar? För det var väl bara på lördagar du kunde äta hur du ville va? Ok
Lycka till😄 Katarina

Kommentera

Publiceras ej