Igår hade jag för första gången på lääänge tid att stå i köket. Jag unnade mig en helt ledig kväll från allt pluggande och spenderade mesta delen av tiden framför spisen. För mig är det avslappning! Och jag behöver få baka och laga mat. 
 
Jag tillagade en tacopaj med en annorlunda pajbotten - helt fri från vetemjöl och smör. Receptet på pajbotten kopierade jag rakt av från Emma och det blev riktigt bra! Jag passade dock på att göra många pajer när jag ändå hade tid! 
 
Pajbotten:
2 tetra vita bönor
1,5 dl pofiber
Salt
Olja
1 ägg
 
Köttfärs:
1 kg köttfärs
1 påse tacokrydda
Vitkål
Morötter
Lök
Vitlök
 
Täcke:
4 dl lättfil
3 ägg
2 dl riven ost
 
 
Gör så här: 
Mixa bönorna och tillsärr sedan de andra ingredienserna. Tryck ut i pajformar och förgrädda i ugnen på 200 gr. 
 
Hacka grönsaker och blanda ut i köttfärsen tillsammans med tacokrydda. Jag har inga exakta mått på hur mycket grönsaker jag använder, men ca 1/3 grönsaker och 2/3 köttfärs. 
 
Blanda ihop lättfil, ägg och riven ost i en bunke. Egentligen föredrar jag lätt creme fraiche till pajer, men glömde helt bort att köpa det, så det fick bli ett hopplock av det som fanns i kylen. Och lite för lite "smet" i förhållande till resten. Testa kanske att göra denna smet + en förpackning creme fraiche? 
 
När pajbottnarna förgräddats häller du i köttfärs och därefter filsmeten. Grädda mitt i ugnen tills pajerna stelnat och blivit lite gyllenbruna. Klart! 
 
 
 
 
Emma Nyman, Emmanyymaan, Emmas träningsblogg,

4 kommentarer

Malin

18 Sep 2013 00:29

En fråga, fryser du dina pajer.. och i så fall hur? Och hur länge håller det? :)

Jossan

18 Sep 2013 14:57

Tacopaj. Favvpoaj. Nästan så jag flyger ner för att sno åt mig en av pajerna ;)

Emmas träningsblogg

18 Sep 2013 20:36

Malin: Det är första gången jag gjort denna variant, men jag har satt ett par stycken i frysen :) Vet inte hur länge de håller, men de håller ju lite längre i frysen än i kylen iaf ;)

Emmas träningsblogg

18 Sep 2013 20:37

Jossan: Du kan få ALLA pajer om du kommer hit ;) Komsi komsi!

Kommentera

Publiceras ej